До кінця тижня НАТО вирішить, чи надавати Україні зброю

Читать на русском

Країни-члени НАТО обмірковують можливість надання Україні військової допомоги не лише нелетальними засобами, але і зброєю.

Про це в ефірі американського National Public Radio заявив командувач Об'єднаних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав, пише «Слово і Діло».

«Багато країн (членів НАТО - «Слово і Діло») розглядають можливість двосторонньої допомоги, як летальної, так і нелетальної», - сказав Брідлав, відповідаючи на запитання щодо можливості поставки в Україну новітніх протитанкових ракет Javelin.

Рішення з цього питання може бути оголошене вже до кінця тижня, зауважив військовий. Про те, що вердикт стосовно надання Україні військової допомоги летальними засобами має бути винесений НАТО протягом 36 годин, у своєму Twitter сьогодні повідомила й журналістка Мирослава Гонгадзе.

Як відомо, країни Заходу вже неодноразово надавали Україні військову допомогу, що включала засоби захисту, зв'язку, медичні препарати та гуманітарні вантажі.

Читайте також: Чого слід чекати від саміту НАТО в Уельсі?

Варто зазначити, що у ці хвилини триває саміт «Україна-НАТО» в місті Ньюпорт, Великобританія. Нашу країну представляє Президент Петро Порошенко. Перед початком саміту генеральний секретар Альянсу Андерс Фог Расмуссен заявив, що НАТО готове розширити співпрацю з Україною. Результатом зустрічі в Уельсі має стати підписання спільної декларації про посилення співробітництва та розвитку Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: