В АП придумали, як захиститися, не вступаючи до НАТО

Читать на русском

Для посилення національної безпеки Україна може отримати спеціальний статус головного союзника США поза блоком НАТО.

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий в ефірі «Першого національного», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Сьогодні внесений білль, який за ініціативою Президента України виступає з пропозицією визнати Україну державою зі спеціальним статусом - не членом НАТО, фактично - головним союзником. Якщо це відбудеться, то стане проривом, адже ядерна держава буде постачати нам без обмежень все те, що потрібно», - зазначив Чалий.

Нагадаємо, проектом «Слово і Діло» зафіксована обіцянка Петра Порошенка щодо вступу до НАТО: будучи кандидатом в Президенти він заявив, що поведе Україну в НАТО, якщо за це виступить як мінімум 70% населення.

В травні лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, а також інший представник цієї партії, колишній заступник глави АП Андрій Сенченко заявляли, що Україна проведе референдум щодо вступу до НАТО.

19 травня секретар РНБО Андрій Парубій запевнив, що найближчими днями українська армія отримає від НАТО бронежилети, шоломи, прилади нічного бачення та матеріали для надання медичної допомоги, але ця обіцянка була класифікована «Словом і Ділом» як невиконана.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: