Рада фактично дозволила розпуск фракції КПУ

Читать на русском

Верховна Рада України прийняла технічні правки до регламенту, що дозволяють голові парламенту розпустити фракцію Комуністичної партії України.

Відповідний закон підтримали 232 народних обранця, передає «Слово і Діло».

Згідно з поправками, спікер українського парламенту Олександр Турчинов може розпустити фракцію КПУ, якщо вона стала менше, ніж при формуванні під час першої сесії.

Тим часом сам Турчинов пообіцяв уже протягом дня направити закон на підпис Президенту. «Я сьогодні направлю цей закон Президенту і буду просити, щоб він негайно його підписав і після цього оголошу про розпуск фракції Комуністичної партії України», - заявив голова Верховної Ради.

Нагадаємо, будучи в. о. Президента Олександр Турчинов пообіцяв, що звернеться до Міністерства юстиції з вимогою розглянути позов до суду про заборону Комуністичної партії. Як відомо, в СБУ вважають, що керівники організації Комуністичної партії України здійснювали вербування бойовиків для протидії силам АТО.

У той же час політолог Тарас Березовець висловив думку, що заборона діяльності Компартії в Україні може не завадити членам КПУ потрапити до наступного складу парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: