В Міненергетики оцінили вартість модернізації українських електростанцій

Читать на русском

Міністерство енергетики та вугільної промисловості оцінює вартість модернізації електростанцій в Україні в 200 млрд грн.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра Вадим Улида, передає кореспондент «Слова і Діла».

«За нашими оцінками, нам до 2020 року необхідно близько 200 мільярдів гривень», - заявив чиновник.

Він пояснив, що вказана сума, зокрема, включає витрати на завершення реконструкції 38 енергоблоків, що обійдеться в 98 млрд грн.

«Це і модернізація теплових електростанцій, це будівництво нових атомних енергоблоків на Хмельницькій станції, це продовження існуючих ресурсів енергоблоків, це будівництво гідроелектростанцій. Тож йдеться про масштабний інфраструктурний проект, який потребує значних коштів», - додав Улида.

Зі слів заступника міністра, реконструкція необхідна, щоб дозволити Україні повноцінно працювати в рамках європейського енергетичного ринку, і ці затрати згодом будуть окуплені за рахунок іноземних інвестицій в енергетичний сектор України.

Нагадаємо, 25 червня віце-прем`єр Володимир Гройсман запевнив, що незабаром представить рішення, які дозволять максимально швидко впроваджувати енергоефективні технології та мотивації для використання альтернативних видів палива.

3 квітня міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив про намір терміново розпочати проект інтеграції України до європейських електричних мереж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: