Аутсорсинг у сфері харчування солдатів зазнав фіаско – Коваль

Читать на русском

В. о. міністра оборони Михайло Коваль заявив, що Міноборони відмовилося від послуг цивільних структур, які працюють за контрактом із відомством у сфері харчування військовослужбовців і поверне інститут начальників продовольчих служб з'єднань і частин.

Про це Коваль розказав під час брифінгу, відповідаючи на запитання журналіста «Слова і Діла».

«Ми повинні чітко і правдиво сказати, що ця система (аутсорсингу – Ред.) зазнала фіаско, тому що виявилась повністю неспроможна забезпечити наших військовослужбовців харчуванням у польових умовах. Ми зараз повністю повертаємося до інституцій військових кухарів. Ми повністю повертаємося до вертикалі продовольчої служби і будемо повністю готувати цих фахівців, і будемо надіятися тільки на свої сили та засоби», – сказав він.

Окрім цього, міністр поділився думкою, що польова їжа, приготована командирами господарчих взводів, набагато смачніша, ніж та, що готується не «в полі».

«Я давно служу у збройних силах і скажу, що чоловіки добре пам'ятають старшину роти, який годував своїх солдатів, а також командира господарчого взводу, який годував батальйони. Я любив виходити на польові виходи, тому що найсмачніша їжа, окрім тієї, яку готувала дружина, завжди була від наших кухарів. Тому ми повертаємося до старої перевіреної системи», – резюмував Коваль.

Нагадаємо, 26 квітня Коваль пообіцяв, що Міноборони відмовиться від системи аутсорсингу у сфері харчування військовослужбовців.

Системою «Слово і Діло» наразі зафіксовано 24 обіцянки Михайла Коваля. Скільки з них були виконані, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: