Турчинов доручив провести повний перерахунок голосів на виборах в Київраду

Читать на русском

В. о. глави Адміністрації Президента Сергій Пашинський заявив, що на виборах до Київради спостерігались масштабні фальсифікації, зокрема, направлені проти партії «Демократичний Альянс».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Фальсифікація і ознаки злочинної змови проти цієї партії очевидні. Організована група негідників хоче зірвати проходження цієї партії до Київради», - підкреслив Пашинський.

З його слів, в. о. Президента Олександр Турчинов розглянув звернення «Демократичного Альянсу» і доручив прокуратурі, МВС та СБУ провести перевірки щодо цього питання, взявши розслідування під особистий контроль.

Пашинський додав, що Центральній виборчій комісії у свою чергу доручено провести перерахунок голосів на виборах до Київради по всіх виборчих дільницях.

«Всі винні посадові особи, які причетні до фальсифікації голосування, або ті, хто перешкоджає перерахунку голосів, підлягають відстороненню від своїх службових обов'язків, затриманню і кримінальному переслідуванню», - додав Пашинський, пообіцявши оприлюднити прізвища винуватців фальсифікацій.

Нагадаємо, 27 травня лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив про фальсифікації на виборах до Київради на користь партії УДАР.

Народний депутат та керівник виборчого штабу УДАРу на місцевих виборах у Києві Ірина Геращенко заявила, що, згідно паралельного підрахунку голосів, які веде політична сила, «ударівцям» у Київраді дістанеться 32 місця за партійним списком.

Рейтинг відповідальності Сергія Пашинського в системі «Слово і Діло» становить 6%. Наразі він виконав лише 1 обіцянку з 18, зафіксованих проектом. Ще 4 обіцянки Пашинського, зокрема стабілізувати ситуацію в Словянську в найближчі дні, були провалені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: