В Польщі Порошенко вже відчув себе президентом

Читать на русском

Кандидат у президенти Петро Порошенко обговорив з президентом Польщі Броніславом Коморовським напрямки співпраці обох країн після президентських виборів в Україні.

Зустріч Порошенка й Коморовського відбулася у п’ятницю в Варшаві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми намітили декілька напрямів співпраці з Польщею після виборів, зокрема, щодо допомоги Варшави в децентралізації влади в Україні. ... Другий напрям – це окремі сфери інвестицій для створення робочих місць на сході України, оскільки вважаємо, що однією з головних причин (нестабільності - Ред.) є ситуація на сході України», – зазначив Порошенко.

Також, зі слів кандидата у президенти, під час зустрічі обговорювалась і можлива допомога Польщі в реформуванні української армії.

Порошенко додав, що також розраховує на допомогу Польщі в лібералізації візового режиму з ЄС.

«Якщо українці виконають усі зобов'язання, то з 1 січня 2015 року зможуть отримати право без віз подорожувати Європою», – спрогнозував політик.

Нагадаємо, 4 травня Порошенко заявив, що склад Кабінету міністрів не зміниться після виборів президента України.

Поточний рейтинг відповідальності Петра Порошенка в системі «Слово і Діло» становить 15%. Станом на 9 травня проектом зафіксовані 80 його обіцянок, із яких були виконані 12. Зокрема, як і було обіцяно Порошенком, Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: