Уряд виконав усе для проведення президентських виборів - Семерак

Читать на русском

Кабінет міністрів України виконав усі передбачені законом функції для своєчасного проведення президентських виборів. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту «Слово і Діло» повідомив міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак.

«Ми хотіли підкреслити, що для України вкрай важливо провести в належні строки вибори президента і отримати легітимно обраного президента. Для цього проводиться абсолютно вся робота, яка передбачена Законом про вибори. Цю роботу в основному веде Центральна виборча комісія. Законом також передбачені функції, покладені на уряд. І ми їх всі виконали», - запевнив Семерак.

На уточнююче питання, чого саме побоюється Кабмін щодо можливості непроведення в строк президентських виборів, міністр заявив, що український уряд нічого не боїться. «Якби ми боялися, то ми б не взяли на себе такої відповідальності», - сказав міністр Кабінету міністрів.

За словами Семерака, свого часу уряд ініціював створення проекту закону «Про підвищення відповідальності». Як запевнив міністр, таким чином уряд оберігає Україну від можливих підкупів голосів виборців і підвищує кримінальну відповідальність за дії, які можуть негативно вплинути на остаточний результат президентських виборів.

Нагадаємо, Остап Семерак з 27 лютого – міністр Кабінету міністрів.  Системою «Слово і Діло» зафіксовано 15 обіцянок міністра, серед яких заява, що влада докладе максимум зусиль, аби президентські вибори відбулись, та обіцянка, що чиновники самі оплачуватимуть держ. дачі, в яких проживають.  2 обіцянки – про те, що Урядовий портал розмістить список автомобілів, які Кабмін готовий продати, та затвердити нову редакцію закону про державні закупівлі – Семераку вдалося виконати. Проте 3 обіцянки, зокрема до 28 березня внести та ухвалити зміни до Податкового кодексу, – Семерак виконати не зміг. Решта 10 обіцянок перебувають у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: