Парубій виконав третину обіцянок з початку протестів на Майдані

Читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони, колишній народний депутат від фракції «Батьківщина» та комендант Майдану Андрій Парубій виконав 5 з зафіксованих проектом «Слово і Діло» 16 обіцянок.

При цьому одна обіцянка Парубія виявилася невиконаною, а ще 10 перебувають у процесі виконання. Таким чином, поточний рейтинг відповідальності нинішнього секретаря РНБО у системі «Слово і Діло» становить 31%.

Серед виконаних Парубієм обіцянок – створення Національної гвардії, а також розформування спецпідрозділу «Беркут».  Крім того, як і було обіцяно, Майдан зумів втримати оборону і не розійшовся до відставки екс-президента Януковича, а адміністративні будівлі були звільнені «євромайданівцями» відповідно до досягнутих домовленостей.

В той же час, 28 лютого Парубій заявив, що влада вживатиме «дієвих та оперативних» заходів для нейтралізації сепаратизму в Криму, але ця обіцянка була провалена, а Крим був фактично анексований Росією.

Крім того, Парубієм було обіцяно притягнути до відповідальності екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, швидко встановити порядок по всій країні, покарати всіх причетних до злочинів під час протестів, розробити та внести в парламент законопроект про самооборону, нейтралізувати осіб, які розпалюють громадянське протистояння та ін.

Нагадаємо, 15 квітня Парубій повідомив, що перший батальйон Національної гвардії, сформований із добровольців самооборони Майдану, вирушив на передову.

Зі слів Парубія, Росія не відмовилась від плану нападу на територію України «Російська весна» й тримає на кордоні 100-тисячну армію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: