Кримчани змушені відмовлятися від українського громадянства – Петренко

Читать на русском

У Міністерстві юстиції говорять, що кримчанам дедалі важче зберегти український паспорт.

В. о. міністра юстиції Павло Петренко заявив, що кримська влада чинить постійні труднощі українцям, які відмовляються змінювати громадянство. Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Я буду звертатися до європейського комісара з прав людини, а також до парламентарів з тим, щоб ПАРЄ в своєму висновку дала по цій ситуації відповідну оцінку», - заявив Петренко. Він також підкреслив, що всі факти порушень, з якими зіштовхуються українські громадяни в Криму, документуються й будуть долучені до позову проти Росії в Міжнародному суді ООН. Нагадаємо, раніше очільник МЗС Андрій Дещиця повідомляв про те, що документи до Гаазького суду з приводу анексії Криму вже готуються.

Напередодні в. о. міністра соціальної політики Людмила Денісова обіцяла кримчанам, що вони отримуватимуть усі соціальні виплати за графіком, однак пізніше визнала, що зробити це наразі немає технічної можливості. Нардеп Валерій Пацкан у свою чергу заявляв, що українські пенсіонери в Криму й надалі отримуватимуть українську пенсію, а тим, хто змінить громадянство, пенсію платитиме Російська Федерація. Про намір видавати кримським випускникам українські дипломи заявив Сергій Квіт.

«Слово і Діло» зафіксувало 14 обіцянок Павла Петренка, більшість із яких нині в процесі виконання. Так, Петренко обіцяє повернути в Україну екс-чиновників, проти яких відкрито кримінальні провадження, а також збирається провести переатестацію всіх українських суддів за півроку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: