Головне за ніч 3 квітня

Читать на русском

Підозрювані у масових розстрілах на Інститутській затримані - Махніцький

Генпрокуратура, СБУ та МВС затримали трьох співробітників «Беркута», яких підозрюють у масових розстрілах протестуючих на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого. Про це «Українським Новинам» повідомив в. о. генпрокурора Олег Махніцький, передає «Слово і Діло».

За даними ГПУ, снайпери, що стріляли з готелю «Україна», є представниками «чорної роти» «Беркута».

Затримання підозрюваних відбулося в ході спецоперації, відпрацьовується причетність до цих подій ще дев'яти осіб.

Керівник спецроти «Беркута» також затриманий.

За інформацією ГПУ, вказівки виконавцям давалися по схемі: «Президент - Адміністрація Президента - МВС - СБУ» і далі вниз.

Нагадаємо, вчора екс-президент Віктор Янукович заявив, що ніколи не давав вказівки силовикам стріляти на Майдані.

Фірташу пред'явили звинувачення

У Сполучених Штатах висунули звинувачення українському мільярдерові Дмитру Фірташу, якого звинувачують у дачі хабара офіційним особам для отримання дозволу на розробку родовищ титану в Індії.

Про це повідомило міністерство юстиції США, передає «Слово і Діло» з посиланням на ИТАР -ТАСС.

Розслідування цієї справи проводилося підрозділом ФБР в Чикаго, її розгляд ведеться судом північного округу штату Іллінойс.

Нагадаємо, Фірташа затримали у Відні 12 березня. Пізніше він вийшов під заставу в 125 млн євро.

Нова влада не може знайти жодного документа по 15-мільярдному російському кредиту

Кабмін звернувся до голови СБУ Валентина Наливайченка з проханням надати інформацію про домовленості між екс-президентом Віктором Януковичем і президентом РФ Володимиром Путіним щодо виділення Україні кредиту в 15 млрд. дол.

Причиною для цього є те, що ні в Адміністрації Президента, ні в органах виконавчої влади не вдалося знайти документів щодо цих домовленостей, інформує прес-служба КМУ.

«Прошу вжити заходів щодо з'ясування обставин досягнення зазначеної українсько-російської домовленості, а також її нормативно-правового оформлення відповідно до законодавства України та надати відповідну інформацію Кабінету Міністрів України», - наголошується у зверненні до Наливайченка.

Нагадаємо, 25 грудня 2013 року екс-прем'єр Микола Азаров запевнив, що російський кредит не піде на «проїдання», між тим перший транш цього кредиту був пущений на соціальні виплати вже кілька днів по тому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: