Студенти пропонують нового міністра освіти

Читать на русском

Студенти, які раніше зайняли міністерство освіти, визначили власних кандидатів на посаду міністра освіти, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на члена комісії з питань молоді й студентства ВО «Майдан» Сергія Пархоменка.

Найбільш прийнятними кандидатами на посаду очільника Міносвіти для студентського активу є президент Києво-Могилянської академії Серій Квіта, ректор НТУ «КПІ» Михайло Згуровський та народний депутат, голова Комітету з питань науки та освіти Верховної Ради Лілія Гриневич.

Крім того, активісти визначили групу студентів-перемовників з п’яти осіб, які будуть відстоювати позицію студентства з представниками Верховної Ради, і додали, що віддадуть будівлю тільки новому міністру.

Нагадаємо, що студенти зайняли будівлю Міносвіти 21 лютого та вимагали зустрічі з в.о. міністра освіти Дмитром Табачником.

Нагадаємо, Дмитро Табачник обіцяв, що не буде карати студентів за участь у мирних політичних акціях.

Натомість у грудні 2013 - січні 2014 року студенти деяких вузів були відраховані за участь у Євромайдані. Зокрема, в середині грудня декілька активістів було відраховано з Одеської юридичної академії. Аналогічні випадки були зафіксовані у Вінницькому державному педагогічному університеті ім. М. Коцюбинського. Офіційною причиною для відрахувань студентів було невідвідування лекцій. Крім того, студенти інших одеських вузів у примусовому порядку залучались до участі у провладних мітингах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: