Карта АТО: ситуація на сході України станом на 1 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 1 квітня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

В прес-центрі АТО стверджують, що протягом минулої доби українські військові утримували свої позиції, відбиваючи хаотичні атаку ворога. З 18:00 до опівночі 31 березня було зафіксовано 13 випадків порушення режиму тиші. Найчастіше стріляли зі стрілецької зброї та мінометів – на Артемівському напрямку та поблизу Авдіївки. Як повідомляють у групі «Інформаційний спротив», вчора на Луганщині бойовики зробили спробу перетнути лінію зіткнення, однак українському аеромобільному підрозділу вдалося відкинути їх на попередні позиції.

Загалом аналітики відзначають ріст бойової активності російсько-терористичних угруповань протягом останньої доби.

Ситуація на позиціях бойовиків

Терористи продовжують активно посилювати свої ударні тактичні групи: рух декількох колон постачання був зафіксований «північним маршрутом» (Лутугине-Перевальськ-Алчевськ); поблизу Дебальцевого були розвантажені 3 вагони з боєприпасами для «Градів». В районі Донецька та південніше міста («південним марштуром») був зафіксований рух 34 одиниць техніки (з них 26 – транспорт постачання).

На даний момент північніше Дебальцевого зосереджено 22-24 танків терористів, 38 ББМ, до 1,5 тисяч чол. у складі трьох основних тактичних груп батальйонного рівня і дрібніших формувань. В районі Донецька, Горлівки і Докучаєвська відзначається робота 3-х вузлів радіотехнічної розвідки (РТР) російсько-терористичних військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: