Три хвилі споживчої паніки в Україні (інфографіка)

Читать на русском

«Слово і Діло» промоніторило ситуацію з купівельними настроями українців на тлі коливань курсу гривні по відношенню до євро та долара. 

Усе розпочалося наприкінці минулого тижня через черговий стрімкий обвал спершу офіційного курсу гривні, а тоді – курсу на чорному ринку. Останній досяг свого піку під вечір вівторка, 24 лютого, коли придбати долар можна було ледь не по 40 гривень, а точніше у діапазоні від 35 до 40 гривень залежно від ситуації та регіону. Здати – від 35 до 32 гривень за долар. 

Вже з понеділка, враховуючи ситуацію, задумалися над переглядом цін у великих мережах – як в продуктовому ритейлі, так і електроніки, будматеріалів. У вівторок, 24 лютого, ситуація загострилася: за інформацією окремих ЗМІ виробники зупинили поставки продукції, тому що у них не сформована ціна. А це відповідно пов'язано з невизначеністю щодо курсу гривні.

Паралельно, до вечора 24.02., досягла апогею паніка з продуктовими товарами в магазинах, адже полиці, особливо з товарами першої необхідності, в буквальному сенсі стали порожніми. Враховуючи це, «Слово і Діло» виділило 3 хвилі споживчої паніки, яка охопила Україну з кінця минулого тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: