Карта АТО: ситуація на сході України станом на 16 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 16 лютого 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Всього станом на 11:00 16 лютого російсько-терористичні війська здійснили щонайменше 129 обстрілів позицій і блокпостів сил АТО для їх виснаження і поступового витіснення із займаних територій.

На Луганському напрямку бойовики порушили перемир'я в Попаснянському районі: артударів зазнали населені пункти Попасна, Чорнухине, Золоте і Гірське.

На Маріупольському напрямку найбільш напружена ситуація в Широкіно.

Не вщухають бої на Дебальцевському напрямку: за останню добу бойовики 88 раз обстріляли наші позиції в цьому секторі оборони. Ворог активно застосовує проти українських воїнів РСЗО БМ-21 «Град», танки, артилерію і міномети.

Дії українських військових

Українські воїни демонструють злагодженість дій та взаємодопомогу у боротьбі з окупантом. Днями один з блокпостів ЗСУ поблизу м. Горлівка атакували бойовики. Бійці батальйону особливого призначення «Миротворець» вчасно прийшли на допомогу нашим солдатам та відбили наступ противника. Ніхто з українських бійців не постраждав, у ворога є кілька загиблих. На місці бою виявлено зброю бойовиків, зокрема, осколковий боєприпас від гранатомета ВОГ з новим російським маркуванням.

Втрати

За минулу добу загинуло 5 українських військовослужбовців, 25 – зазнали поранень

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: