Силовий блок уряду під загрозою звільнення – експерт

Читать на русском

У зв'язку з наближенням річниці Євромайдану уряд може піти на кадрові зміни та прийняти рішення про звільнення всього силового блоку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олександр Солонтай, коментуючи кадрові зміни в уряді та чиїх відставок слід чекати в найближчий період.

«Відставка в найближчий період часу буде стосуватися всього силового блоку, окрім Авакова. Торкнутися вона може не лише керівника Генерального штабу Віктора Муженка, але й Полторака. Крім того, вважаю, що під загрозою звільнення може бути також голова Донецької облдержадміністрації п. Кіхтенко. Це може статися не лише через те, що були провали у сфері силового блоку. Наприклад, щодо Яреми дуже сильним є фактор наближення річниці Євромайдану», – вважає експерт.

Тобто, за його словами, наближається річниця завершення активної стадії Євромайдану та розстрілу людей на Майдані й водночас генеральний прокурор не може аргументовано пояснити, чому не притягнуто до відповідальності певних осіб.

«Щоб уникнути суспільного вибуху, коли буде річниця Євромайдану, відповідно 18-20 лютого влада робить кадрові зміни, щоб зменшити силу того супільного незадоволення, яке буде за тиждень проявлятися по всій Україні», – аргументує Олександр Солонтай.

Нагадаємо, військовий експерт Юрій Бутусов написав заяву в Головну військову прокуратуру про порушення кримінальної справи проти начальника Генерального штабу Віктора Муженка. На його погляд, службова недбалість Муженка призвела до особливо тяжких наслідків та зриву бойового завдання.

Крім того, відзначимо, що вчора, 9 лютого 2015 року генеральний прокурор Віталій Ярема написав заяву про відставку. В ході засідання фракції БПП Президент України запропонував парламенту призначити на пост генпрокурора Віктора Шокіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: