Карта АТО: ситуація на сході України станом на 8 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни починаючи з 12:00 8 лютого 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір», журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Протягом ночі на 8 лютого бойовики 39 разів вели вогонь по позиціях українських військових. Сила основного удару, як і раніше, була спрямована на Дебальцеве та його околиці. Саме місто зазнало обстрілів з «Градів» 4 рази, також терористи стріляли по Чорнухіному, Новогригорівці, Малоорлівці.

На Донецькому й Луганському напрямках від атак бойовиків найбільше постраждали Кримське, Станиця Луганська, Богданівка й Красногорівка. Поблизу Маріуполя терористи вогнем з РСЗО «Град» накрили Новоселівку, Гнутове, Миколіївку.

Дії українських військових

У прес-центрі АТО стверджують, що вогневими ударами у відповідь українським військовим вдалося зупинити обстріли населених пунктів. За даними розвідки, за минулу добу підрозділи сил АТО знищили 14 одиниць військової техніки та 70 терористів. Близько 20 злочинців отримали поранення. Серед знищеної техніки – 4 танка, 2 реактивні системи залпового вогню БМ-21 «ГРАД», дві самохідні артилерійські установки, 4 автомобілі.

Ситуація на позиціях бойовиків

За даними прес-центру АТО, в районі населеного пункту Фащівка відбулась збройна сутичка між так званими «козаками ополчення» та військовослужбовцями Російської Федерації.

Втрати

В батальйоні спецпризначення «Азов» повідомили, що в результаті обстрілів околиць Маріуполя загинув 1 військовий, ще двоє отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: