Хто очолить Київську кафедру УПЦ МП?

Читать на русском

Список головних претендентів, які можуть очолити Київську кафедру Української православної церкви Московського патріархату.

Уже сьогодні, в Трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Печерського відбудеться знакова для українського православ'я подія - вибори нового Предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату.

Наразі, в церковнослужителів триває активна підготовка процесу волевиявлення священиків. Уже встановлено кілька кабінок для голосування з щільними світлими шторами та прозорими урнами для бюлетенів.

Однак, як запевним в ході нещодавнього спілкування із журналістами спікер УПЦ (МП) отець Георгій (Коваленко), урни і кабінки це, напевно, єдине, що пов'язує процес виборів Предстоятеля із мирським волевиявленням.

Як стало відомо «Слову і Ділу», у церковників відсутня будь-яка передвиборча кампанія або офіційна агітація, як це відбувається в політичній сфері. Правом вільного волевиявлення володіють всі 74 діючі єпископи, серед яких 52 правлячі, а 22 вікарні архієреї.

Загальна процедура обрання передбачає два тури, в рамках яких, спочатку з 74-х єпископів виберуть трьох, а після, духовенство проголосує за одного, який і очолить Київську кафедру.

Хто це буде достеменно не відомо, однак уже зараз серед духовенства називаються прізвища, котрі мають найбільші шанси очолити Київську кафедру. Хто вони і яка їхня біографія в сучасному духовному світі України «Слово і Діло» пропонує вам ознайомитись нижче.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: