САП скерувала до суду справу адвоката про спробу підкупу суддів з Сумщини

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно захисника у справі про спробу підкупу.
фото: «Слово и дело»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно адвокатки, яка підбурила громадянина до надання 4000 доларів неправомірної вигоди за ухвалення рішення на його користь суддям Сумського апеляційного суду.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування детективів НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно адвоката, яку викрили на підбуренні громадянина до надання 4000 доларів США неправомірної вигоди за ухвалення рішення на його користь суддям Сумського апеляційного суду», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував адвокатку Друченко до 30 березня. Альтернативою їй визначили 242 240 грн застави. Ці кошти внесли і вона вийшла з-під варти під наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із Сумської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідком; здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру сумському адвокату. За версією слідства, у 2021 році адвокат Тетяна Друченко вирішила підбурити одного з обвинувачених у справі про викрадення майна до надання неправомірної вигоди суддям Сумського апеляційного суду, які переглядали вирок. Цим вироком засудили до 4 років позбавлення волі Олександра Яруліна та Сергія Колодку.

31 січня 2024 року один з обвинувачених передав адвокату Друченко 2000 дол. Того ж дня колегія суддів Сумського апеляційного суду залишила вирок без змін. Адвокат Друченко повідомила обвинуваченому, що їй не відомі причини прийняття колегією суддів Сумського апеляційного суду вказаного рішення. Після цього її було викрито і повідомлено про підозру за частиною 2 статті 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: