Малюська вважає, що немає сенсу звертатися до КСУ щодо легітимності Зеленського

Читать на русском
Малюська заявив, що Зеленський буде легітимним президентом після 21 травня і звертатися до Конституційного суду з цього питання немає сенсу.
Facebook/Denis Malyuska

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що немає сенсу звертатися до Конституційного суду України щодо легітимності президента Володимира Зеленського після 21 травня. Звернення, за його словами, означатиме, що у цьому питанні є сумніви.

Він сказав про це в інтерв'ю ВВС.

У ЦВК пояснили, що буде з повноваженнями Зеленського без виборів навесніПрезидент України Володимир Зеленський виконуватиме свої повноваження до отримання результатів наступних виборів. Те саме стосується і Верховної Ради. Про це заявив заступник голови ЦВК Сергій Дубовик.

«Я не є суб'єктом, який може звертатись до Конституційного суду. Більше того, напевно, зараз це вже пізно робити, тому що саме таке звернення означає, що питання є і є сумніви, вони обґрунтовані, і нам треба цілий авторитет Конституційного суду, який би цю ситуацію врегулював. Враховуючи комунікаційну і безпекову ситуацію в країні – зараз офіційно і публічно ставити під сумнів легітимність президента була б величезна помилка, тому я думаю, що зараз немає сенсу звертатися до Конституційного суду», – вважає голова Мін'юсту.

Малюська підтвердив, що Зеленський не втратить своєї легітимності після 21 травня – повноваження президента продовжуються до обрання наступного.

Водночас він зазначив, що багато норм Конституції сформульовані таким чином, що будь-хто може знайти теорію змови або до чогось причепитися.

«Тому варто очікувати багато шуму і крику, особливо базуючись на тому, що автори-розробники Конституції мало вірили в реалістичність повномасштабної війни за участю України і тому досить незграбно повелись стосовно відповідних норм, які прописані в Конституції», – додав міністр.

Нагадаємо, у Центральній виборчій комісії пояснили, що буде із повноваженнями Зеленського без виборів навесні 2024 року.

Президент Володимир Зеленський говорив, що впевнений у своїй перемозі на виборах навесні, якби вони відбулися.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: