Вбивство у київському фунікулері: співробітнику УДО загрожує довічне

Читать на русском
У ДБР перекваліфікували підозру співробітнику УДО на статтю, яка передбачає довічне позбавлення волі.
Фото: Суспільне

Співробітники ДБР завершили досудове розслідування за фактом загибелі 16-річного юнака на станції фунікулера у Києві. Співробітнику УДО, якого підозрюють у вбивстві, змінили статтю.

Про це повідомила пресслужба ДБР у середу, 8 травня.

У ході розслідування слідчі Бюро встановили, що позбавлення життя неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів, а тому перекваліфікували підозру на ч. 2 ст. 115 ККУ, яка передбачає довічне позбавлення волі.

Санкція попередньої статті, за якою військовому було оголошено про підозру у квітні, передбачала до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, трагедія сталася увечері 7 квітня. За даними правоохоронців, співробітник Управління державної охорони, перебуваючи в стані алкогольного та наркотичного сп'яніння, рухаючись у вагоні фунікулера, почав так чіплятися до пасажирів, у тому числі до неповнолітніх.

Після виходу із вагона на верхній станції військовослужбовець штовхнув неповнолітнього. Той розбив головою скло, отримавши смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події.

Чоловіка затримали. Також він одразу був усунений від виконання своїх обов'язків.

9 квітня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід військовослужбовцю Управління державної охорони. Чоловік утримуватиметься під вартою до 5 червня без права внесення застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: