Допуск журналістів до Ради: Стефанчук підписав розпорядження

Читать на русском
Наразі журналісти знову зможуть висвітлювати діяльність Верховної ради безпосередньо у приміщенні українського парламенту.
фото Слово і діло

Голова парламенту Руслан Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Верховної Ради України в умовах дії воєнного стану.

Про це повідомила пресслужба ВР у середу, 8 травня.

Як змінювалися витрати з бюджету на державні медіаЯк змінювалося фінансування з держбюджету державних ЗМІ – каналу Рада та газети Голос України, іномовлення, Суспільного мовлення.

Розпорядженням затверджено положення «Про акредитацію медіа при Верховній раді України дев'ятого скликання на період дії військового стану в Україні».

«Відтак журналісти медіа мають можливість висвітлювати діяльність Верховної ради України безпосередньо у приміщенні українського парламенту», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що напередодні Стефанчук та керівник апарату ВР В'ячеслав Штучний провели зустріч з журналістами та поінформували їх про особливості роботи медіа у пресцентрі, зокрема, про дії під час оголошення повітряної тривоги.

Нагадаємо, ще на початку травня В'ячеслав Штучний обіцяв, що журналісти матимуть доступ до кулуарів парламенту для висвітлення роботи депутатів під час засідань.

6 вересня 2022 року Верховна рада ухвалила закон, яким заборонила транслювати пленарні засідання під час дії воєнного стану в Україні.

У лютому було затверджено зміни правил акредитації журналістів під час дії воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: