ЗМІ дізналися, представники яких країн ЄС прийдуть на «інавгурацію» путіна

Читать на русском
На інавгурації путіна 7 травня, ймовірно, будуть присутні представники Франції, Угорщини, Греції, Мальти, Кіпру та Словаччини.
Фото: росЗМІ

Країни Європейського союзу, очевидно, не дійшли єдиної думки щодо того, як реагувати на запрошення на «інавгурацію» володимира путіна 7 травня.

Як повідомляє агентство dpa з посиланням на дипломатів, такі країни як Франція, Угорщина та Словаччина відправлять своїх представників на захід.

Переобрання путіна: хто привітав російського диктатора з перемогою на «виборах»Путіна з переобранням на п'ятий термін привітали лідери понад 30 країн, переважно Азії та Африки.

За словами дипломатів, таким чином вони хочуть «зберегти відкритими канали зв'язку» з росією.

Крім того, за даними «Радіо Свобода», на «інаугурації» будуть представники Греції, Мальти та Кіпру. Бельгія збиралася відправити свого представника, але сьогодні вранці передумала.

Раніше глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель висловився проти присутності країн блоку на «інавгурації». Але, за словами дипломатів, були й незгодні з цією позицією: дехто вважає, що відмова від участі в церемонії може дати росії привід «ігнорувати ще більше дипломатичних правил і норм у майбутньому».

Нагадаємо, раніше агентство Reuters вже повідомляло, що Франція має намір відправити свого посла на «інавгурацію» путіна. Загалом 20 країн Євросоюзу бойкотуватимуть захід, але очікується, що сім інших країн надішлють своїх представників.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що не бачать підстав для визнання володимира путіна демократично обраним та легітимним президентом росії.

Раніше Європейський парламент закликав ЄС не визнавати володимира путіна легітимним після закінчення терміну його повноважень 7 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: