НАБУ і САП викрили голову райсуду на Дніпропетровщині

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили одного з керівників районного суду на Дніпропетровщині та його посередника.
фото: прес-служба НАБУ і САП

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура разом із Національної поліцією викрили голову районного суду у Дніпропетровській області та його посередника на отриманні 2500 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«25 квітня 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ спільно з управлінням стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції викрили голову одного з районних судів на Дніпропетровщині та посередника на отриманні 2500 доларів США неправомірної вигоди», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про голову Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Сергія Бурхана.

Як стверджують НАБУ і САП, слідством встановлено, що голова суду, діючи за посередництва з іншою особою, одержав 2500 доларів від громадянина за зняття арешту з майна, яке було вилучено в межах кримінального провадження. Органами правопорядку задокументовано отримання через посередника указаних коштів та в подальшому винесення рішення на користь особи.

«Наразі посередника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Тривають першочергові слідчі дії. За результатами проведених обшуків вже вилучено кошти, які були отримані та розподілені як неправомірна вигода», – додали в НАБУ.

Нагадаємо, Верховний суд розгляне скаргу на вирок колишній судді з Херсонської області. Раніше НАБУ завершило розслідувати справу суддів Київського апеляційного суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: