«Массово переозброюється»: Пісторіус заявив, що рф вже виробляє зброї понад потреби війни

Читать на русском
Росія виробляє зброї та боєприпасів більше, ніж потрібно для війни, сказав Борис Пісторіус. Більшість або частина того, що виробляється, вже не йде на фронт, а потрапляє на склади.
faz.net

Росія вже виробляє зброї та боєприпасів понад потреби для війни проти України. Більшість виробленого потрапляє на склади, а не на фронт

Про це в інтерв'ю N-tv сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Загальносвітові військові витрати досягли нового рекорду у 2023 році – дослідження SIPRIВійськові витрати у світі зросли на 6,8 відсотка і досягли рекордного показника 2,44 трлн доларів. Україна посіла восьме місце за величиною військових витрат у 2023 році.

«Росія масово переозброюється», – сказав Пісторіус. Росія вже виробляє зброї та боєприпасів понад потреби для війни: завдяки збільшенню витрат і переведення економіки на військові рейки, «більша частина або частина того, що знову виробляється, вже не йде на фронт, а потрапляє на склади».

За словами міністра, НАТО хоче гарантувати, що зможе захистити себе у разі нападу росії на одну з країн-членів: «Ось чому ми дійсно тиснемо на газ і робимо все можливе, щоб належним чином оснастити збройні сили НАТО та Європи».

Пісторіус побоюється, що росія може бути готова атакувати країну НАТО через п'ять-вісім років. «Але я визнаю: ніхто не може цього сказати точно. І оскільки ніхто не може цього сказати точно, справа не в тому, скільки часу у нас є, а в тому, що ми маємо зробити все, що в наших силах, якнайшвидше – і встигнути дійти до цієї точки».

Глава Міноборони Німеччини також прокоментував питання щодо відновлення обов'язкової військової служби в країні. Він визнав, що це буде непросто: всі військкомати були розформовані, а відновлення служби коштувало б мільярдів.

Нагадаємо, за оцінкою західних розвідок, росія може виробляти за місяць 250 тисяч артилерійських боєприпасів або близько 3 мільйонів на рік. Це втричі більше, ніж США та ЄС можуть надіслати Україні.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, іноземні деталі з яких країн знаходили у російській зброї та техніці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: