Рада збільшила чисельність Прикордонної служби

Читать на русском
Чисельність Державної прикордонної служби збільшили на 15 тисяч військових. Це необхідно для нарощування бойових резервів та забезпечення охорони кордону у післявоєнний період.
nta.ua

Верховна рада ухвалила закон про збільшення чисельності Державної прикордонної служби на 15 тисяч військовослужбовців.

За закон №11091 проголосували 327 народних депутатів.

У ДПСУ розповіли, скільки від початку війни викрили груп, які переправляли ухилянтів за кордонПрикордонники активно працюють над тим, щоб викривати схеми і власне встановлювати організовані злочинні групи, які обіцяють людям сприяння в незаконному перетині кордону.

Таким чином, чисельність ДПСУ протягом року з дня припинення чи скасування воєнного стану зросте до 75 тисяч осіб, у тому числі до 67 тисяч військовослужбовців.

Як йдеться в пояснювальній записці до закону, збільшення чисельності ДПСУ необхідно для формування та нарощування бойових резервів і для того, щоб у післявоєнний період служба могла своїми силами взяти під контроль державний кордон для його охорони.

Збільшення чисельності ДПСУ на 15 тисяч потрібне, зокрема для:

  • формування прикордонних загонів за новою організаційно-штатною структурою (бригадного типу);
  • запровадження нової моделі охорони державного кордону на деокупованих ділянках та при звільненні тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей;
  • забезпечення готовності до відновлення кордону після повного звільнення всіх тимчасово окупованих територій України, у тому числі Криму.

Нагадаємо, наприкінці року Кабмін встановив спеціальний прикордонний режим, який забороняє вільний в'їзд, перебування, проживання та пересування осіб у прикордонній смузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: