Суд залишив Коломойського під вартою, але зменшив заставу

Читать на русском
Шевченківський районний суд Києва продовжив термін запобіжного заходу бізнесменові Ігорю Коломойському – він залишиться в СІЗО мінімум до 2 червня 2024 року.
Фото: Суспільне

Шевченківський районний суд Києва продовжив термін запобіжного заходу бізнесменові Ігорю Коломойському.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

Згідно з рішенням суду, бізнесмен залишиться у СІЗО щонайменше до 2 червня 2024 року. Водночас суддя зменшив суму застави з 2,4 мільярда гривень до 1,96 мільярда гривень.

За даними ЗМІ, одна зі сторін засідання наполягала на передачі справи Коломойського до НАБУ.

«Інша сторона зазначала, що на сьогодні більш м'які заходи не зможуть запобігти наявним ризикам, включно з переховуванням підозрюваного від органів досудового розслідування та суду», – зазначають журналісти.

Нагадаємо, Ігор Коломойський 2 вересня 2023 року отримав підозру від СБУ, БЕБ та ОДП у шахрайстві та легалізації коштів. Йшлося про легалізацію у 2013-2020 роках понад півмільярда гривень шляхом виведення їх за кордон через підконтрольні банківські установи.

Пізніше Коломойський отримав підозри ще за трьома статтями Кримінального кодексу.

16 вересня суд збільшив розмір застави Коломойському з майже 510 млн гривень до 3 млрд. 891 млн. гривень Наприкінці грудня заставу зменшили до 2,7 млрд. грн.

У лютому цього року суддя зменшив розмір застави до 2,4 мільярда гривень та продовжив арешт до 25 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: