Програма «єОселя»: скільки українських сімей отримали кредити на житло від початку року

Читать на русском
З початку року 2 887 українців отримали кредити на суму 5 мільярдів гривень на придбання 2 800 квартир та 87 приватних будинків.
фото Слово і діло

З початку 2024 року кредит на купівлю житла отримали майже 3 тисячі українських сімей. А з початку дії програми житло отримали 9212 осіб.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки 22 квітня.

Відсьогодні розпочинають виплачувати компенсації за зруйноване житлоДержава починає виплачувати компенсації українцям за зруйновані російським вторгненням будинки.

Як повідомляється, з початку року українці за програмою «Оселя» взяли кредитів на 5 млрд грн. 2800 українських сімей придбають квартири, 87 сімей – приватні будинки.

«Кожен четвертий з тих, хто отримав кредит з початку цього року, придбав житло так званого першого продажу - готового або такого, що будується. 30% українців взяли кредити за умовами масової іпотеки - під 7%, що є доступною для всіх, хто не має власного житла або потребує покращення житлових умов», – розповіла заступник міністра економіки Надія Бігун.

Зокрема, цього тижня було видано 137 кредитів на придбання житла на вторинному ринку та 45 кредитів на придбання житла від забудовників. Крім того, 15 українців взяли кредити на купівлю квартири в будинку, який будується.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці: Київської області – 59; Києва – 32; Львівської області – 22; Волинської та Івано-Франківської областей – по 10.

Нагадаємо, у лютому цього року за програмою «єОселя» видали перший кредит на купівлю приватного будинку. Минулого року президент підписав закон про виплати українцям, які відремонтували житло власним коштом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: