Енергосистема знову використала аварійну допомогу, обмеження є у двох регіонах – Міненерго

Читать на русском
Україна знову ухвалила аварійну допомогу електрикою з Європи. Вранці 19 квітня є обмеження у Харківській області та Кривому Розі.
Pixabay

Через значні пошкодження енергооб'єктів та похолодання напередодні застосовувалися обмеження для промисловості. Сьогодні вранці та вдень діють відключення світла у Харківській області та Кривому Розі.

Про це повідомили у пресслужбі Міненерго у п'ятницю, 19 квітня.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

«Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області та у Кривому Розі, обмеження діють і сьогодні», – сказано в повідомленні.

В Укренерго повідомили, що через ракетний удар у Дніпропетровській області знеструмлено 2700 споживачів, з 18:00 до 22:00 також можливі обмеження для промисловості.

Протягом доби залучалася екстрена допомога з Румунії, Польщі та Словаччини. Обсяг залученої електроенергії становить близько 3% від добового обсягу споживання електроенергії.

«Станом на ранок також залучається екстрена допомога від операторів системи передачі цих країн», – повідомили в Міненерго.

Внаслідок обстрілу пошкоджено повітряну лінію в Чернігівській області, було знеструмлено 600 споживачів.

На Прикарпатті через падіння уламків ворожого дрона пошкоджено повітряну лінію, були знеструмлені побутові споживачі. Протягом години лінію було введено в роботу, уточнили в Міненерго.

Нагадаємо, 18 квітня в енергосистемі був дефіцит, Україна залучала аварійну допомогу з Європи. Сьогодні вночі рф знову атакувала Україну дронами та ракетами, найбільше постраждав Дніпро та область, у Кривому Розі є приліт в інфраструктурний об'єкт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: