ВАКС призначив до розгляду справу ексміністра юстиції Лукаш

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням колишнього глави Мін'юсту.
фото: obozrevatel.com

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього міністра юстиції Олени Лукаш, віце-прем'єміністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та інших у заволодінні 2,52 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«18 квітня 2024 року за результатами підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС призначила до розгляду по суті справу стосовно колишнього Міністра юстиції України, колишнього заступника Міністра юстиції України та інших осіб, обвинувачених у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, у складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Засідання призначено на 08:00 24 квітня 2024 року», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, ексміністр Лукаш заволоділа 2,52 млн на проведення тендеру з проведення порівняльно-правові дослідження щодо адаптації українського законодавства до європейського. На думку прокурора, вартість дослідження була завищена, а якість його проведення – погана.

Крім Лукаш та Стефанішиної обвинуваченими є: Андрій Бондар; Юрій Іващенко; адвокат Олексій Калмиков, який отримав 930 тисяч грн за роботу обсягом понад 500 сторінок; Вікторія Коваль; Богдан Криволапов; підприємець Ганна Сапельникова, яка отримала 680 тис. грн за дослідження обсягом 149 сторінок; Таїсія Білоцька; Світлана Колишко; Олена Бірюкова і Сергій Мудрий.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Генеральна прокуратура України змінила повідомлення про підозру ексміністру Лукаш. Під час досудового розслідування підозрюваним інкримінується заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, виділених Мін'юстом на закупівлю послуг, необхідних для виконання загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського союзу, затвердженої Законом України від 18.03.2004 на загальну суму 2,523 млн грн. Слідство у справі завершили і в 2019 році передали її до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: