Директор ЦРУ заявив, що Україна «може програти війну до кінця року», якщо США не нададуть допомогу

Читать на русском
Директор ЦРУ Бернс попередив, що без військової допомоги США Україна може програти на полі бою до кінця року або опинитися в умовах, коли путін диктуватиме умови політичного врегулювання.
Getty Images

Директор ЦРУ Вільям Бернс попередив, що якщо США не дадуть додаткову військову підтримку, Україна може програти війну проти росії «до кінця року».

Його заяву цитує CNN.

Нездатність Заходу відправити Україні зброю допомагає путіну вигравати війну – PoliticoДля війни такого вирішального значення масштаб дій західних лідерів щодо надання допомоги Україні не відповідає їхній високій риториці.

За словами Бернса, з військовою допомогою українці «цілком здатні протриматися» у 2024 році.

«Без додаткової допомоги картина буде набагато жахливішою. Існує цілком реальний ризик того, що українці можуть програти на полі бою до кінця 2024 року або принаймні поставити путіна у становище, коли він зможе диктувати умови політичного врегулювання», – вважає директор ЦРУ.

Бернс не уточнив, як він трактує слово «програти». Але джерело у західній розвідці сказало CNN, що навіть якщо Україні не буде виділено допомогу, росія навряд чи захопить країну від узбережжя до узбережжя. Але вона може завоювати значну територію, а згодом фактично заморозити лінію фронту.

Нагадаємо, місяць тому Бернс заявив, що відсутність додаткової допомоги Україні з боку США призведе до додаткових територіальних завоювань росії цього року.

Президент Володимир Зеленський також констатував, що без військової підтримки США Україна не має шансів перемогти у війні.

Днями спікер Палати представників США Майк Джонсон представив окремі законопроєкти щодо фінансування допомоги для України, Ізраїлю, Тайваню. Голосування має відбутися 20 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: