Схема на Чернівецькій митниці: заарештували двох підозрюваних

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжних заходів до підозрюваних.
фото: cv.sfs.gov.ua

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього начальника Чернівецької митниці Державної фіскальної служби Миколу Салагора. НАБУ і САП підозрюють його у співорганізації зловживань під час розмитнення товарів.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

В органі не вказуються прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Салагора.

«17 квітня 2024 року слідчі судді ВАКС застосували запобіжні заходи до колишнього керівника митниці – співорганізатора злочинної організації, яка діяла на Чернівецькій митниці... Суд підтримав позицію прокурора та застосував до співорганізатора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 60 млн грн застави», – інформує САП.

Разом із Салагором суд заарештував учасника злочинної організації Ігоря Савка з альтернативою 6 млн грн. За даними слідства, саме він за вказівкою Салагора організував побиття журналістів. Салагора і Савка заарештували до 14 червня.

Завдання 290 млн грн збитків злочинною організацією на Чернівецькій митниціNABU

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру 11 особам у створенні злочинної організації на Чернівецькій митниці. За версією слідства, підозрювані організували незаконне ввезення через митний пост «Вадул-Сірет» товарів з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари), оформлюючи транспорт з ними як порожній або маскуючи їх іншими товарами зі значно меншою митною вартістю.

За останньою схемою, службові особи митного поста на підставі підроблених документів забезпечували позачерговий пропуск вантажівок без проведення митного огляду. Надалі транспорт їхав до складів підприємців, де високоліквідні товари вивантажували та реалізовували, а завантажені замість них товари прикриття доставляли на митний пост «Чернівці» для завершення оформлення та сплати занижених платежів.

Раніше НАБУ і САП викрили злочинну організацію, яка займалася зловживаннями на Волинській митниці. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого «чорного» та «сірого» імпорту, чим заподіяли державі понад 475 млн грн збитків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: