В ООН підрахували, скільки українців потребують гуманітарної допомоги на тлі агресії рф

Читать на русском
В поточному році близько 40 відсотків українців будуть потребувати гуманітарної допомоги через безперервну військову агресію рф.
Фото: aquarena.com.ua

У зв'язку з безперервною агресією росії близько 40% населення України потребує гуманітарної допомоги.

Про це заявили постійна представниця Великої Британії при ООН Барбара Вудворд та директорка з питань операцій Управління ООН з координації гуманітарних питань Едем Восорну, передають Суспільне та Укрінформ.

Реальні цифри набагато вищі: втрати серед цивільного населення України за даними ООННа інфографіці – скільки цивільних українців щомісяця гинуть під час повномасштабної війни, за даними ООН.

«Масштаб гуманітарних потреб в Україні залишається величезним. Понад 14,6 мільйона людей – близько 40% населення України – потребують певної форми гуманітарної допомоги, 56% з яких – це жінки та дівчата», – зауважила Восорну під час засідання Ради безпеки ООН щодо України.

Також представниця ООН наголосила на терміновій необхідності додаткової підтримки гуманітарних операцій в Україні та закликала міжнародну спільноту зробити все можливе, щоб підтримати народ України.

Крім того, вона висловила жаль з приводу того, що зараз Україна «зазнає одних з найгірших атак з початку війни».

«Не минає жодного дня без авіаударів, які руйнують життя все більшої кількості сімей по всій країні. Терпіти війну – це ненормально. Ми закликаємо Раду Безпеки не допустити, щоб ця війна залишилася без відповіді та без вирішення. Це спричиняє безперервну смерть, руйнування та труднощі», – резюмувала заступниця генсека ООН.

Слова Восорну підтвердила Барбара Вудворд, також зазначивши, що у поточному році кількість українців, що потребують гуманітарної допомоги, становитиме близько 40%.

«Від початку повномасштабного вторгнення росії Велика Британія виділила понад 350 мільйонів фунтів стерлінгів гуманітарної допомоги, щоб підтримати зусилля ООН, міжнародних та місцевих неурядових організацій, спрямовані на допомогу людям, які опинилися в зоні бойових дій», – додала вона.

Нагадаємо, в ООН засудили масовані удари росії по енергооб'єктах України.

Раніше повідомлялося, що ООН планує за рік виділити Україні 3,1 млрд доларів гуманітарної допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: