Макрон під відправкою військ в Україну мав на увазі підготовку бійців ЗСУ – Кулеба

Читать на русском
Кулеба пояснив, що Еммануель Макрон під відправкою військ в Україну мав на увазі підготовку бійців ЗСУ на місці, а не за кордоном.
Фото: Elta

Президент Франції Еммануель Макрон під відправкою військ до України мав на увазі підготовку українських бійців, а не участь у бойових діях.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю La Stampa.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

«Коли Макрон заговорив про відправку військ до України, європейські лідери запанікували. Макрон лише мав на увазі, що існує можливість навчання українських солдатів безпосередньо в Україні, а не за її межами», — пояснив Кулеба.

Він додав, що Україна ніколи не просила у західних союзників надіслати війська – натомість ЗСУ потрібна військова допомога.

Нагадаємо, Макрон нещодавно підтвердив, що не можна виключати варіант відправлення французьких військ до України. Але Париж, за його словами, «не наступатиме і не перехоплюватиме ініціативу у війні з росією».

ЗМІ також писали, що на зустрічі з парламентськими партіями президент Франції заявив, що відправка військ в Україну можлива у разі прориву росіян до Києва чи Одеси.

Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, запевнив, що французькі військові «не вмиратимуть в Україні».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: