Обговорять Формулу миру та оборонну співпрацю: Зеленський сьогодні зустрінеться з Ердоганом

Читать на русском
Зеленський проведе у Туреччині зустріч із Ердоганом Лідери обговорять Формулу та Саміт миру, безпеку судноплавства у Чорному морі, глобальну продовольчу стабільність, оборонну співпрацю.
Фото: aa.com.tr

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 8 березня, відвідає Туреччину, де зустрінеться зі своїм колегою Реджепом Таїпом Ердоганом.

Інформацію про візит підтвердили в ОПУ.

Ердоган заявив, що путін виступає за «припинення війни якнайшвидше»Ердоган заявив, що путін виступає за якнайшвидше припинення війни проти України. На запитання, чому він так вирішив, президент Туреччини відповів, що просто вірить його словам.

Зеленський обговорюватиме з Ердоганом Формулу миру, організацію Саміту миру, безпеку судноплавства у Чорному морі, глобальну продовольчу стабільність, а також звільнення українських полонених та політв'язнів, яких утримує росія.

«Окрема увага під час візиту буде прикута до спільних проектів в оборонно-промисловій сфері. Володимир Зеленський відвідає верфі, на яких триває будівництво корветів для ВМС України, зустрінеться із представниками турецьких оборонних компаній», – зазначили в ОПУ.

Нагадаємо, Зеленський та Ердоган спілкувалися телефоном востаннє у жовтні: обговорювали війну в Україні та конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС.

Днями Ердоган заявив, що Туреччина буде готова надати майданчик для переговорів між Україною та росією, якщо виникне така потреба.

Зазначимо, що у лютому до Туреччини мав летіти російський диктатор володимир путін, але візит було відкладено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: