Збиття російського літака А-50: розвідники повідомили подробиці

Читать на русском
Окупанти підтвердили, що 23 лютого втратили літак далекого радіолокаційного виявлення  А-50.  У ГУР опублікували перехоплення розмови росіян та розповіли подробиці.
wikipedia

Окупанти підтвердили, що 23 лютого втратили літак далекого радіолокаційного виявлення А-50. У ГУР опублікували перехоплення розмови росіян та розповіли подробиці.

Про це йдеться у Telegram Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

У дописі розповідають, що літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50У збили 23 лютого поблизу міста Приморсько-Ахтарськ на Азовському морі. Останній зліт А-50У того дня о 15:50 з аеродрому «Ахтубінск» та мав виконувати завдання поблизу населених пунктів Приморсько-Ахтарськ – Зерноград.

Станції радіотехнічної розвідки о 18:45 зафіксували припинення роботи радіолокаційного комплексу «Шмєль», яким обладнано А-50У. Розвідникам також вдалося перехопити розмову окупантів, у якій один з російських пілотів повідомляє, що спостерігав роботу ППО, бачив спалах та чув вибухи.

«Додатковою ознакою успіху спільної операції ГУР МО України та Повітряних Сил ЗСУ є наказ припинити місії для двох літаків Су-35, а також трьох бортів Су-34 ВКС рф, які виконували завдання поблизу н.п. Міллєрово – частина з них планувала завдати авіаударів поблизу Авдіївки», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, що це другий збитий А-50 за останній час. У середині січня ЗСУ знищили А-50 та пошкодили літак Іл-22М, що знаходилися над акваторією Азовського моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: