НАБУ і САП повідомили про підозру податківцю з Харківщини

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили на гарячому чинну посадову особу Главку податкової служби Харківщини.
фото: kh.tax.gov.ua

НАБУ і САП повідомили про підозру посадовиці Головного управління Державної податкової служби у Харківській області в одержанні від представника юридичної особи 55 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«15 лютого 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру у підбуренні до надання та одержанні неправомірної вигоди посадовій особі ГУ ДПС у Харківській області, яку напередодні викрили на отриманні 55 тисяч доларів від представника юридичної особи. Дії особи кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України», – інформує прокуратура.

Наразі підозрювану затримано в порядку зі ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

За інформацією НАБУ, податківиця підбурила представника приватної компанії надати цю суму начальнику ГУ ДПС Харківщини, аби той ухвалив рішення про виключення фірми з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, а також про реєстрацію зупинених податкових накладних цього ТОВ.

Крім того, упродовж січня-лютого 2024 року податківиця висловила прохання надати їй неправомірну вигоду у сумі 150 тис. дол. за вчинення дій в інтересах низки товариств, зокрема під час проведення підпорядкованим їй відділом перевірки щодо правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати податків і зборів.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народному депутату Сергію Пашинському та іншим особам. Також антикорупційні органи заочно повідомили про підозру ще одному екснардепу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: