Польські фермери заблокували рух у напрямку КПП «Шегині»

Читать на русском
У Польщі вранці 9 лютого все ж таки почали блокувати дороги, які ведуть до пунктів пропуску на кордоні з Україною.
Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

У Польщі сьогодні вранці почали блокувати дороги. Наразі повністю заблоковано рух на пункті пропуску Шегині у Львівській області.

Про це повідомив представник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону у п'ятницю, 9 лютого.

Угорські фермери також анонсували блокаду на кордоні з УкраїноюФермери хочуть заблокувати пункт пропуску Захонь-Чоп на кордоні з Україною. Це протест, якщо Єврокомісія все ж таки вирішить продовжити безмитний імпорт з України.

«Близько 100 осіб та близько 50 транспортних засобів заблокували під'їзну колію до кордону. Вони знаходяться десь за кількасот метрів від пункту пропуску. І зараз не відбувається руху ні на виїзд з Польщі, ні на в'їзд до Польщі. Як для вантажівок, так і для легковиків та автобусів», – сказав він.

Представник ДПСУ висловив сподівання, що найближчим часом ця ситуація зміниться і на польській стороні знайдуть можливість руху хоча б для легкових автомобілів та автобусів.

За його словами, за іншими двома напрямками м Рава-Руська та Ягодин – станом на даний момент прикордонники не отримували від польських колег інформації про початок дій із блокування.

Нагадаємо, тиждень тому польські фермери анонсували новий загальнонаціональний страйк та блокування кордону з Україною. За їхніми словами, вона розпочнеться 9 лютого та триватиме до 10 березня.

16 січня польські перевізники припинили протести на кордоні з Україною. Акцію домовилися призупинити до березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: