ВАКС застосував привід до свідка у справі про розкрадання землі на Вінниччині

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про застосування до свідка примусових заходів доставки.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро доставити свідка у справі за обвинуваченням двох осіб у розкраданні понад 17 гектар особливо цінної землі у Вінницькій області.

Таке рішення 2 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити. Застосувати щодо свідка привід до Вінницького апеляційного суду на 23 лютого 2024 року на 08:30. Виконання цієї ухвали доручити Національному антикорупційному бюро України. Контроль за виконанням приводу покласти на прокурора», – йдеться в рішенні.

У справі обвинувачують покійного екскерівника державного підприємства «Дослідне господарство «Бохоницьке» Олександра Бортновського та ексначальника Головного управління Держгеокадастру Юрія Козака. Мати Бортновського подала заяву про реабілітацію ім'я свого сина.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу ексдиректора держпідприємства «ДГ «Бохоницьке» і колишнього начальника Держгеокадастру у Вінницькій області.

За версією обвинувачення, керівник ДП «Бохоницьке», що входить до складу Національної академії аграрних наук України, у 2016-2017 році спільно з керівником ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області підробили документи, що дозволили в обхід законної процедури (без згоди Кабінету міністрів) передати у приватну власність 10 земельних ділянок особливо цінної землі загальною площею 17,11 га.

Для надання видимості законності цій схемі використано легенду про надання землі нібито співробітникам держпідприємства для ведення особистого сільського господарства. Однак, як встановило слідство, майже всі отримувачі ділянок до ДП не мали ніякого відношення. До того ж, серед власників ділянок виявився близький родич керівника ДП.

За клопотанням НАБУ і САП на земельні ділянки, незаконно сформовані за рахунок особливо цінних земель, накладено арешт. Слідство оцінює збитки в 11,6 млн грн. В серпні 2022 року цю справи призначили до розгляду по суті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: