У Повітряних силах прокоментували удар по аеродрому «Бельбек» у Криму

Читать на русском
У Повітряних силах поки що не можуть підтвердити результати вчорашнього удару по аеродрому Бельбек у Криму.
Суспільне

Повітряні сили ЗСУ поки що не можуть підтвердити, що саме було вражено на аеродромі «Бельбек» в окупованому Криму – треба дочекатися супутникових знімків.

Про це «Радіо Свобода» сказав речник Юрій Ігнат.

Законні цілі: які об'єкти росіян у Криму зазнали атак у 2023 роціУкраїна у 2023 році продовжила завдавати ударів по військових об'єктах окупантів у Криму, більше – на інфографіці.

«Треба мати підтвердження, я не можу зараз так голослівно це заявляти. Є певна інформація, звичайно. Будемо чекати супутникові знімки – це вже беззаперечні будуть докази того, що та чи інша техніка виведена з ладу, скільки окупантів більше не повернуться до строю. Ну, і знищення інфраструктури, звичайно ж. Це те, що понизить спроможності Росії у повітряному просторі обох морів і їхні спроможності в завданні ударів по нашій державі. Методично, регулярно завдавати ударів, зменшувати їхні бойові спроможності: це можемо зараз робити, бо маємо деякі інструменти», – розповів Ігнат.

Він додав, що удари по російських військових об'єктах – це звичайна бойова робота, для якої використовують, зокрема, крилаті ракети. Але, щоб збільшити можливості ЗСУ, потрібно більше засобів ураження, а також літаки.

Нагадаємо, увечері 31 січня у деяких районах окупованого Криму були вибухи. Пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук натякнув на успішний удар по аеродрому «Бельбек».

Раніше керівник ГУР Кирило Буданов анонсував нові удари по росіянах у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: