Рішення щодо 50 млрд для України поки не прийняте, тривають важкі переговори – Sky News

Читать на русском
Лідери країн ЄС все ще не погодили надання Україні фіндопомоги у розмірі 50 млрд євро, переговори йдуть важко. Про це повідомляє Sky News.
Фото: euneighbourseast.eu

Лідери країн ЄС все ще не погодили надання Україні фінансової допомоги у розмірі 50 млрд євро.

Про це повідомляє Sky News.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Журналісти з посиланням на джерела у керівництві блоку розповіли, що переговори щодо подальшого фінансування України з боку ЄС залишаються «важкими» напередодні спеціального саміту.

Така ситуація спостерігається навіть попри те, що уряд Угорщини пом'якшив свою позицію щодо 50 млрд євро для України за умови, що допомога переглядатиметься щороку.

«Ми ще не досягли цілі», - резюмував високопосадовець на правах анонімності.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що всі країни ЄС попередньо узгодили виділення 50 млрд євро для України.

Донедавна рішення про виділення Україні 50 млрд євро не підтримували лише прем'єри Словаччини Роберт Фіцо та Угорщини Віктор Орбан. При цьому кілька днів тому Фіцо заявив, що Братислава не буде перешкоджати виділенню цих коштів.

Орбан, у свою чергу, заявив, що Угорщина готова взяти участь у спільному рішенні 27 країн-членів ЄС щодо пакету фінансування для України, якщо їй гарантують, що питання виділення грошей порушуватиметься і обговорюватиметься щорічно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: