Суд розгляне позов про конфіскацію активів ексглави «Мотор Січі»

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав позов від Мін'юсту про конфіскацію активів колишнього очільника авіаційного підприємства.
фото: Ґрати

Вищий антикорупційний суд розгляне позов про конфіскацію активів колишнього президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва та ексдиректора представництва компанії у російській федерації Петра Кононенка.

Таке рішення 24 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити провадження в адміністративній справі за позовною заявою Міністерства юстиції України до (В'ячеслава Богуслаєва та Петра Кононенка – ред.) про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції». Призначити судовий розгляд справи на 2 лютого 2024 року о 09:00 у залі судових засідань Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Раніше Міністерство юстиції подало позов про конфіскацію активів Богуслаєва та Кононенка. Зокрема, Мін'юст просить конфіскувати у Богуслаєва та Кононенка такі активи: понад 30 одиниць нерухомого майна (житлових/нежитлових приміщень, земельних ділянок); підприємства ТДВ СК «МОТОР-ГАРАНТ», ТОВ «Вінницький авіаційний завод», ТОВ «Вертольоти МСБ», їх частки в статутному капіталі ТОВ ФІРМА «ЖЕКОН»; майнові права, у тому числі торгові марки та патенти на промислові зразки, а також значну кількість вогнепальної зброї.

Нагадаємо, Богуслаєва затримали у жовтні 2022 року. У березні 2023 року СБУ повідомила, що на той час президент корпорації Мотор Січ В'ячеслав Богуслаєв блокував постачання бойового вертольота для ГУР. Його заарещтували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: