До Донецької області повертається більше людей, ніж евакуюється – ОВА

Читать на русском
За останні два місяці в Донецьку область повернулися на 2 тисячі людей більше, ніж евакуювалися з регіону.
Фото: tribun.com.ua

Попри заклики посадовців, жителі Донеччини повертаються додому з евакуації. За минулі два місяці у регіон повернулися на 2 тисячі більше людей, ніж вибрались у безпечні умови.

Про це заявив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін на брифінгу.

Зазначається, що з 26 лютого 2022 року з Донецької області евакуювалися близько 1 млн 357 тисяч людей. Серед них 163 520 дітей та близько 42 тисяч людей з інвалідністю.

Водночас за майже пів року на Донеччину повернулися з евакуації близько 223 тисяч людей.

«Тенденція на повернення людей в останній час зберігається. Так, за останні два місяці в Донецьку область повернулось на дві тисячі більше людей, ніж евакуювалось», – розповів Дмитро Петлін.

Люди повертаються попри те, що місцеві посадовці організовують місця для тимчасового проживання, надають гуманітарну, психологічну та іншу допомогу.

Петлін зазначив, що на теперішній час загалом на території Донецької області залишаються близько 524 тисяч осіб, і евакуація триває.

«Відправляють щоденно евакопоїздом з міста Покровськ на Львівський напрямок і також кожні вісім днів до міста Бердичів Житомирської області, де займаються і прийомом, і розміщенням, і видачею допомоги. Виплачується разова грошова допомога та щомісячна на проживання», – нагадав він.

Нагадаємо, 17 січня командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв закликав евакуюватися жителів прикордонних регіонів на півночі України.

Також у Куп'янському районі оголосили обов'язкову евакуацію із двох громад.

Наприкінці грудня стало відомо, скільки евакуаційних рейсів здійснила цього року Укрзалізниця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: