У Мінсоцполітики назвали приблизний розмір індексації пенсій у 2024 році

Читать на русском
Точний розмір індексації пенсій буде визначено, виходячи з макроекономічних показників станом на середину лютого. Попередньо виплати будуть проіндексовані на 13 відсотків.
Фото: УНІАН

Розмір індексації пенсій у 2024 році, за попередніми підрахунками, становитиме 13%. Точний розмір буде розрахований, виходячи з макроекономічних показників на середину лютого.

Про це в ефірі телемарафону сказала перша заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак.

Як із січня зміняться соціальні виплати для українцівРозмір соціальних виплат зросте у 2024 році через збільшення прожиткового мінімуму. Як зросте розмір аліментів, виплат на дитину, соціальної допомоги особам з інвалідністю.

«На 2024 рік у нас також передбачається індексація (пенсій – ред.). Точний розмір буде розрахований, виходячи з показників макроекономіки, які ми будемо бачити на середину лютого. Але, попередньо, ми очікуємо на зростання приблизно на 13%», – розповіла Марчак.

Нагадаємо, індексацію пенсій в Україні заплановано на березень. Раніше міністерка соціальної політики Оксана Жолнович припустила, що її можуть скасувати, якщо Україна не отримає фінансової допомоги від міжнародних партнерів.

Однак прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що пенсії та зарплати бюджетникам виплачуватимуться вчасно, а індексацію буде проведено у запланований термін.

З інфографіки «Слово і діло» можна докладніше дізнатися, як зміняться пенсії українців 2024 року.

Також ми писали, як посилюватимуться вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: