Шмигаль запросив екстрену зустріч з донорами України через затримку західної допомоги – Bloomberg

Читать на русском
Шмигаль направив листа донорам України з проханням провести екстрену зустріч через затримку фіндопомоги від Заходу. Про це повідомляє Bloomberg.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль надіслав листа міжнародним донорам України з проханням провести екстрену зустріч через затримку фіндопомоги з боку країн Заходу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

У листі, надісланому цього місяця Міжвідомчій координаційній групі донорів, зазначено, що Київ стикається з «виключно високим ступенем невизначеності» щодо держбюджету-2024. Шмигаль серед іншого заявив, що фінансова допомога потрібна вже наступного місяця, щоб забезпечити основні бюджетні потреби України.

«Для підтримки макроекономічної стабільності дуже важливо, щоб ми отримали достатнє, оперативне та передбачуване зовнішнє фінансування, починаючи з січня 2024 року», – написав Шмигаль у листі.

За даними журналістів, прем'єр повідомив, що Україна не може чекати до березня, щоби профінансувати всі соціальні потреби.

Він також додав, що можливості України щодо самостійного генерування коштів, включаючи підвищення податкових надходжень, девальвацію гривні чи використання резервів Нацбанку, обмежені. При цьому прем'єр уточнив, що вони будуть використовуватися в якості тимчасового рішення доти, доки не надійдуть кошти від партнерів.

У виданні не знають, як отримувачі відреагували на лист і чи погодилися провести екстрену зустріч.

Нагадаємо, нещодавно в Мінекономіки заявили, що уряд може затримати виплати пенсій мільйонам осіб та зарплат держслужбовцям та вчителям, якщо США та Євросоюз не нададуть нових пакетів фінансової допомоги. Крім того, повідомлялося, що в Україні можуть скасувати весняну індексацію пенсій.

Раніше у Мінфіні повідомили про перехід до «плану Б» через затримку допомоги від США та ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: