Німеччина виділить додаткове фінансування на снаряди для України

Читать на русском
Влада Німеччини схвалила рамкову угоду з французькою компанією про виробництво додаткової партії боєприпасів для України.
Фото: Defense Express

Влада Німеччини схвалила рамкову угоду з французькою компанією про виробництво додаткової партії боєприпасів для України.

Про це йдеться у заяві німецького міністерства оборони.

Артилерійські боєприпаси для України: ситуація з поставками від союзниківСитуація з постачанням снарядів Україні – скільки західні союзники вже передали та скільки планують.

Там зазначено, що Україна, згідно з угодою, отримає 68 тисяч фугасних снарядів калібру 155 мм. Терміни постачання поки що не розголошуються.

При цьому відомо, що загальна вартість партії становитиме 278 мільйонів євро. В уряді Німеччини зазначили, що інші країни також можуть приєднатися до угоди в рамках ініціативи ЄС щодо закупівлі та виробництва боєприпасів для України.

«Боєприпаси калібру 155 міліметрів використовуються, наприклад, у самохідних гаубицях 2000 року. Німеччина поставила Україні вже 14 самохідних гаубиць, які добре зарекомендували себе в боях», - уточнили в Міноборони.

Нагадаємо, що вчора влада Німеччини повідомила про передачу Збройним силам України нової партії військової допомоги. До пакету увійшов комплекс протиповітряної оборони Patriot та ракети до нього.

Раніше ми проаналізували перспективи військової та фінансової допомоги Україні на 2024 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: