У Київській області на журналіста Української правди напали під час зйомок

Читать на русском
На журналіста Української правди Михайла Ткача було здійснено напад 17 листопада біля ресторану Тандир у селищі Козин Київської області.
Facebook Михайла Ткача

На журналіста видання «Української правди» Михайла Ткача було здійснено напад біля ресторану «Тандир» у селищі Козин Київської області.

Про це йдеться на сайті видання.

Відомо, що напад на журналіста відбувся напередодні, 17 листопада Того дня близько 23:20 журналісти проводили зйомку біля ресторану «Тандир» у селищі Козин Київської області.

На Михайла Ткача напали біля ресторану "Тандир" у с. Козин Київської областіУкраїнська правда

Там представники ЗМІ помітили колишніх високопоставлених співробітників Офісу генпрокурора. Коли охорона одного з відвідувачів помітила зйомку, то почала світити дальнім світлом і блокувати авто журналістів.

«Я вийшов із автомобіля, повідомив, що я журналіст Української правди. Охоронці почали мне блокувати, а один підійшов і вдарив по камері, а також завдав удар мені», – заявив Ткач.

Нагадаємо, 4 жовтня 2021 року на журналістів програми «Схеми» напали в державному Укрексімбанку під час запису інтерв'ю з головою правління Євгеном Мецгером. Спочатку у банку говорили, що журналісти «намагалися заволодіти банківською таємницею», але опубліковане відео з камери оператора підтвердило версію журналістів.

За тиждень Мецгера звільнили з посади голови правління. У листопаді звільнили також Ігоря Тельбізова та Олега Осипова, яких після відсторонення Укрексімбанк поновив на посадах.

У вересні 2022 року Голосіївський районний суд Києва визнав винними у справі про напад на журналістів у будівлі Укрексімбанку ексголову правління Євгена Мецгера, колишнього директора департаменту банківської безпеки установи Ігоря Тельбізова та начальника управління Олега Осипова. Їм призначили штраф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: