У Міноборони Ізраїлю повідомили про початок наступної фази наземної операції в Газі

Читать на русском
Армія оборони Ізраїлю захопила західну частину міста Газа та перейшла до наступної фази наземної операції, заявив глава військового відомства.
Фото: Міноборони Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю завершила захоплення західної частини міста Газа в рамках своєї наземної операції.

Про це повідомив міністр оборони Йоав Галант, його цитує The Times of Israel.

Армія Ізраїлю підірвала будівлю парламенту ХАМАС у Газі – відеоАрмія оборони Ізраїлю знищила будівлю парламенту бойовиків ХАМАС у секторі Газа. Воно було знесене через два дні після захоплення військовими ЦАХАЛ.

Глава військового відомства зазначив, що після зачистки західної частини Гази в анклаві розпочалася наступна фаза бойових дій.

«Операція триває і проводиться чітко, вибірково, але дуже рішуче. Почався наступний етап», – сказав Галлант під час відвідування командного центру 36 дивізії.

Він також розповів, що ізраїльські військові виявили «важливі знахідки» у лікарні Шифа, де розташований оперативний центр терористів ХАМАС. При цьому Галант не уточнив, що саме було знайдено в установі.

Нагадаємо, що наземна операція ЦАХАЛ у Секторі Газа триває вже кілька тижнів. Декілька днів тому в Міноборони Ізраїлю заявили, що бойовики ХАМАС втратили контроль над Газою.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу відкинув можливість передачі контролю над Сектором Гази Палестинській автономії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: