На Закарпатті з'явиться «сухий порт» для українського зерна

Читать на русском
Для так званого порту на Закарпатті обладнано інфраструктуру для зберігання та експорту агропродукції.
Getty Images

У селі Горонда на Закарпатті з’явиться так званий сухопутний коридор, який допоможе експортувати українську агропродукцію.

Про це повідомила Закарпатська ОВА в Facebook 16 листопада.

Скільки аграрної продукції Україна експортувала через порти за час війниУкраїна з початку повномасштабної війни експортувала через порти 59,7 млн тонн аграрної продукції. На інфографіці – докладніше.

Як повідомляється, «сухий порт» буде створено для зберігання та експорту агропродукції.

«Поява такого сухопутного зернового коридору в нашому регіоні – це пріоритетне завдання, яке має загальнодержавне значення. Цей проект особливо важливий за умов війни. Ми вдячні за велику довіру керівництву країни та міжнародним інвесторам», – зазначив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За його словами, логістичний хаб сприятиме розвитку експортного потенціалу України, а також дозволить місцевим агровиробникам розширити зовнішні ринки. У рамках проекту планується створити можливості щодо перевантаження сільгосппродукції, побудувати складські приміщення та розмістити контейнери для зерна, олії та не тільки.

Нагадаємо, раніше у МІЛ анонсували, що Україна відкриє наземний коридор для експорту зерна. Також повідомлялося, що стало відомо, скільки тонн українського зерна знищили росіяни за останні три місяці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: