У ДПСУ повідомили, скільки вантажівок стоять на кордоні через страйк польських перевізників

Читать на русском
На другий день страйку польських перевізників понад 300 вантажівок стоять у чергах на кордоні.
Колаж 24 каналу

Ситуація на кордоні з Польщею непроста, ускладнюється рух транспорту. Наразі вже понад 300 вантажівок стоять у чергах біля пунктів пропуску.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Як повномасштабна війна вплинула на обсяги перевезень в УкраїніЗа перший рік повномасштабної війни обсяг вантажних та пасажирських перевезень в Україні значно скоротився. На інфографіці – по місяцях.

За його словами, відучора з польського боку кордону спостерігається скупчення вантажівок. Біля пункту пропуску Ягодин чекають близько 160 вантажівок, біля Краківця – близько 100, а біля Рави-Руської – близько 50.

«Ситуація має непростий характер. Представники акції протесту перекрили рух вантажного транспорту на трьох пунктах пропуску: Ягодин, Краківець та Рава-Руська. Але є відмінності», – сказав він.

Демченко зазначив, що, наприклад, на пункті пропуску Ягодин польська сторона не приймає вантажівки, що йдуть з України.

«Також ми не відзначаємо інтенсивного потоку звідти – з Польщі прибувають лише кілька транспортних засобів на годину. На Краківці та в Раві-Руській йде рух вантажівок з України до Польщі та до кількох одиниць на годину обмежений рух у зворотному напрямку», – розповів спікер.

У той же час, учасники страйку не перешкоджають руху автобусів та легкового транспорту.

Нагадаємо, вдень 6 листопада на кордоні розпочався страйк польських перевізників. Повідомлялося про блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Гребенне». Також було ускладнено рух машин як на в'їзд так і на виїзд з України.

Перевізники виступають, зокрема, за відміну транспортного безвізу. Глава Держагентства відновлення Мустафа Найєм заявив, що вимоги польських перевізників щодо повернення дозволів для України залишаться без відповіді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: